Diş Hekimliği Fakültesi Yeri ve Dekanı Belli Oldu

20 Mayıs 2020 15:53
Diş Hekimliği Fakültesi Yeri ve Dekanı Belli Oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü “ İzmit’e Dişçilik, Başiskele’ye Tıp” diyerek Kocaeli’de ilk özel vakıf üniversitesinin açılacağını duyurmuştum.

Tarih Doktoru eğitimci Talip Emiroğlu’nun mütevelli heyet başkanlığını yaptığı Avrupa Eğitim Grubu bünyesinde Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi kurulacağı bilgisini paylaşmıştım.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin İzmit’te, Tıp Fakültesi’nin Başiskele’de açılacağını yazmıştım.

O yazımda, ekonominin dar boğaza girdiği, üniversiteler dahil tüm eğitim kurumlarının kapatıldığı koronavirüs (Covid-19) salgını devam ederken özel üniversite açma becerisi ve cesareti gösteren Talip Emiroğlu’nu kutlamış, başarılar dilemiştim.

Tesadüf olacak ki, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda” Diş Hekimliği Fakültesi yeri ve dekanını yazacağım.

Önceki gün Talip Bey’i arayıp, Dişçilik ve Tıp Fakülteleri kuruluşuyla ilgili gelişme olup olmadığını sordum.

Talip Hoca’nın cevabı, “Dişçilik Fakültesi ile Hemşirelik ve Sağlık Yüksekokulu’nu bu yıl açıp öğrenci alacağız. Tıp Fakültesi’ni gelecek sene için programlıyoruz” oldu.

Ardından 60 öğrenci alınması planlanan Dişçilik Fakültesi ile ilgili, “Dişçilik Fakültesi eğitimini kampüse taşınıncaya kadar boşaltılan Kocaeli Tıp Merkezi’nde yapacağız. Kurucu Dekanlığa Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Ali İhya Karaman ile anlaştık” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi için 1 profesör, 1 doçent, 22 Dr. öğretim üyesi alacaklarını anlattı.

Ali İhya Hoca’yı, kurucu dekanlık dahil 8 yıllık görev yaptığı Kocaeli Üniversitesi Dişçilik Fakültesi’nden tanıyorum.

KOÜ’deki başarısına, performansına, kazandırdıklarına yakından tanık olanlardanım.

Ali İhya Hoca’nın aynı performansını, birikimlerini, kazanımlarını Avrupa Eğitim Grubu bünyesinde kurulan Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Dişçilik Fakültesi’nde de göstereceğine inanıyorum.

Koronavirüslü günlerde her şey durmuşken Kocaeli’nin ilk vakıf ve 3’üncü üniversitesini kurmak için çalışıyor.

Başiskele’de bir dönem Kocaeli Koleji olarak hizmet veren Şerif Kanık’a ait eğitim kurumunu da gezen Talip Hoca, işler yolunda gider, sorun yaşanmazsa gelecek sene orayı da kullanmayı düşünüyor.

Bu arada Kocaeli Tıp Merkezi olarak kullanılan binada derslik ve laboratuvar düzenleme çalışmaları da başladı.

Allah eğitimci Talip Emiroğlu’na kolaylık versin, emeklerini boşa çıkarmaz inşallah.

Haberin detaylarına linkten ulaşabilirsiniz.

Ahmet Haşim Sokak No:5/1 Kazlıçeşme Zeytinburnu / İstanbul / Türkiye